WordPress – fizetős vagy ingyenes sablont?

Wordpress sablonMíg néhány évvel ezelőtt a weblap készítés csak azok számára volt elérhető, akik valamilyen szinten értettek a html kódokhoz, hogy egy statikus oldalt meg tudtak csinálni önmaguknak, vagy elegendő pénzük volt, hogy megfizessék a weblap készítést, addig mára óriásit változott a világ.

Leginkább a wordpress megjelenésével lett kézzel foghatóan bárki számára elérhető a weblap készítés. A wordpressről sokan sok mindent elmondtak már pro és kontra, és való igaz az egyik legdinamikusabb weblap sablonok worpressre épülnek. Mindez óriási szabadságot ad a weblapok készítése során, egy ingyenesen letölthető sablonból is teljesen professzionális weboldalt lehet készíteni.

Ám aki egyedi wordpress weblapra vágyik, annak sem kell aggódnia, a megvásárolható sablonokkal egy egyénileg felépített weboldalt készíthet vagy készíttethet. A fizetős wordpress sablonok egyetlen hátránya, hogy bárki megvásárolhatja, így nincs arra garancia, ha megvásároltunk egy sablont, az csak a mienk lesz. Meg lehet, a weben szörfözve rábukkanunk még ugyanarra a sablonra többször is.

Bár nyílván abból a szempontból egyedi lesz a weboldalunk, hogy saját cégünk fényképeit, logóját, híreit, termékeit, termékeihez tartozó aloldalakat vagy oldalsávokat fog tartalmazni.

Épp ezért kell még a vásárolt wordpress sablonok esetében is az átalakításra törekedni, hogy mindinkább cégünk vagy hobbink profilját tükrözze, attól függően milyen weboldalt építünk rá.

Egyértelmű tehát a válasz, ha egyedi, több funkcióval rendelkező oldalt szeretnénk építeni, akkor mindenképp érdemes beruházni egy tetszetősen fizetős sablonba fektetni.