Keresőoptimalizálás

A weblap készítés csupán az első lépése a weben való megjelenésnek. Azzal, hogy elkészítünk egy weblapot a gyakorlatban még nem csináltunk semmit. Ahhoz, hogy a látogatók meg is találják a keresőben az oldalt, több mindennek kell együtt állnia.

Ezt az „együtt állást” mesterségesen tudjuk előidézni a keresőoptimalizálás segítségével. A keresőoptimalizálásunk olyan komplett szolgáltatás, amivel elérjük, hogy egy újonnan létrehozott weblap a kereső élére kerüljön, egy vagy több kulcsszóval.

A kereső (legnagyobb keresőnk a Google) több mint 200 kritérium alapján dönti el hogy adott weblapot a felhasználó által beírt szóra milyen helyen listázza. Ezeknek az algoritmusoknak a változásait, a Google „gondolkodásmódját” nagyon nehéz kiismerni, ehhez sok éves kitartó munka és pozitív eredmények kellenek.

Így a keresőoptimalizálás tulajdonképpen nem más, mint szelíd módszerekkel úgy alakítjuk, formáljuk a weblap körüli környezetet, a weboldalra mutató, különböző erősségű linkek számát, és magát a weblapot, kulcsszó sűrűséget és rendszeres frissülő tartalmat, hogy az a kereső, a Google szemében értékes legyen. Értékes legyen annyira, hogy ha egy felhasználó a mi weblapunk tartamával releváns kulcsszóra keres a Googleban, akkor az előkelő helyre sorolja a természetes találati listában.

A keresőoptimalizálásban a kulcs a Google természetes találati listája, az első oldal, első helyein megjelenni hatékony és eredményes bármilyen szolgáltatás számára, hisz a felhasználók tüzetesebben csak az első néhány találatot nézik át. Stratégiai szempontból tehát, amikor egy weblapot indítunk útjára minden esetben a kereső 4., 3., 2., 1. helyezése a cél.

Ez viszont nem egyik napról a másikra történik! Ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni, különben magának a keresőoptimalizálásnak nincs semmi értelme. Ahhoz, hogy egy weblappal jó helyezést érjünk el, az időnek kell legkevésbé számítania, mert a túl gyors keresőoptimalizálási lépések nyomán a weblap idejekorán komoly büntetésre számíthat a Google részéről. Némely büntetés végleges is lehet, ami teljes kizárással jár a találati listából, ez pedig a lehető legrosszabb kezdetek egyike.

A keresőoptimalizálás számunkra egy frissen induló weblap esetében is a hosszú távú stabil előkelő helyezés megszerzését jelenti. Olykor nagyon könnyű eljutni a találati lista első oldalára, ám annál nehezebb megtartani azt!

Ezért, ha úgy gondolod frissen induló weblapod keresőoptimalizálását ránk bízod, jó esetben hosszú távú munkakapcsolatra kell számítanod, hisz a weben megjelenő hasonló szolgáltatások közötti szorongató konkurencia harcban aktív és folyamatos keresőoptimalizálás nélkül lehetetlen megmaradni.

Keresőoptimalizálás csomagunk az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza, amennyiben a weblap készítést is ránk bízod:

–          weblap készítés, ha szükséges a teljes weblap szövegének megírása igényeid szerint

–          Google Analytics hozzáadása a weblaphoz

–          linképítés

–          PR cikkek írása és publikálása

–          a weblap folyamatos frissítése releváns tartalommal

–          statisztikák készítése

Ha számít, hogy weblapoddal milyen eredményt érsz el a weben, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot, csodát nem ígérünk, csak jó helyezést.